T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okul Müdürümüz Çağatay ÖZTÜRK'ün 2022-2023 yılı 40. Dönem Mezuniyet Mesajı

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm ve Protokolümüzün değerli üyeleri, saygıdeğer veliler, değerli öğretmen arkadaşlarım ve kıymetli öğrenciler.

Okulumuz “Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi 40.Dönem Mezunları” için düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz.

İnsanlar gibi ulusların da kaderini belirleyen büyük devlet adamları vardır. Büyüktürler ama onlar da evveliyatlarında birer öğrenciydiler… Öyle ki, Sultan Alparslan olmasaydı Anadolu’muzun kapıları belki de bizlere açılmayacaktı, Fatih olmasaydı peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş İstanbul bizim İstanbul’umuz olmayacaktı, Kanuni olmasaydı Viyana kapılarına kadar götürdüğümüz Türk İslam şuuru sayesinde, Makedonya’da, Bosna Hersek’te, Kosova’da hala ezanlar okunuyor olmayacaktı. Ve en önemlisi Çanakkale’de, Sakarya’da, Kocatepe’de Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ilelebet payidar kalması için ant içtiğimiz, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için söz verdiğimiz Cumhuriyetimiz olmayacaktı.

Bizler “Her geceyi kadir bil,
                Her geleni Hızır bil.” düsturu ile evlatlarımızı geleceğe birer Alparslan, birer Fatih, birer Kanuni ve bir Atatürk felsefesi ile hazırladık. Onlardan beklentimiz şudur ki: Aldıkları eğitimin ışığı ile ayakları Anadolu’da ama yüzleri medeni dünyaya dönük olmak üzere bayrağı en yükseğe taşımalarıdır.

Saygıdeğer veliler;

Bugün lise eğitimlerini tamamlayıp üniversite sınavına girecek olan çocuklarınızın, öğrencilikleri döneminde vuku bulan küresel ölçekli pandemi sebebiyle eğitimlerinin kesintiye uğramaması için her türlü teknolojik enstrümanı seferber ettik. 12 yıl önce ilkokul kademesinden teslim aldığımız evlatlarınızı milli şuur, evrensel bilgi ve kararlılıkla yoğurup tertemiz bir sayfa olarak sizlere teslim etmekten onurluyuz gururluyuz.

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm,

 Eğitimleri süresince evlatlarımızın taşınmasından, yemeğine, sağlık sorunlarından, sosyal ve kültürel faaliyetlerine kadar her konuda vermiş olduğunuz desteklerden dolayı velilerimiz, öğrencilerimiz ve okulum adına bir kez daha teşekkürlerimi arz etmek isterim.

Yarınlarımızın mimarı olan Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Sizler, vermiş olduğunuz eğitimin kademesi ve zorluk düzeyi ne olursa olsun “yoruldum” deme hakkına sahip olmadığınız bir mesleği icra etmektesiniz. Bu sebeple, yarını bugünden sonraki ilk gün olarak değerlendirip geleceğe ışık tutmaya devam edeceksiniz. Bir çay içip yeniden başlayacağız. Emeklerinizden dolayı hepinize sonsuz şükranlarımı sunarım.

Ve son olarak siz sevgili gençler;

Bugünden sonra alacağınız her karar, atacağınız her adım, gideceğiniz her yol sizin şahsi kanaat, fikir ve eylemlerinizle olacaktır. Hayatınızın bundan sonraki döneminde de bugün olduğu gibi, Atatürk ilkelerine bağlı, aklın, bilimin ve evrensel düşüncenin ışığından ayrılmadan ve hiç durmadan yürüyeceğinize olan inancımız tamdır.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun…

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.06.2023 - Güncelleme: 15.06.2023 14:26 - Görüntülenme: 306
  Beğen | 0  kişi beğendi